Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Dela med dig av texter om manligt positiva förebilder under hela den första veckan i december, som skildrar den man som vi alla vill se mer av i samhället. Lyft dessa män. Uppmärksamma dessa manliga förebilder i samhället.


#attentiongoodmen

Jag fick en idé -  #attentiongoodmen

Eftersom en del av er som läser mina inlägg och delningar i min privata profil troligtvis (fördomsfullt - jag vet) har bildat er en slags skev och felaktig bild om mig som kvinna och feminist, tänkte jag dela med mig av inlägg och texter om män som skildrar positiva möten med män, och inlägg som lyfter manliga positiva förebilder i samhället.

Detta i kontrast mot vad jag normalt uppmärksammar i min privata profil.

-->Jag ser detta dels som en utmaning, och dels som mitt bidrag till att få er betraktare att förstå att feminism inte är synonymt med manshat. För självklart älskar kvinnor och feminister män! Vi älskar goda män med sunda beteenden, och män som respekterar kvinnor och feminister. #attentiongoodmen<--

Att det blir en utmaning för mig beror på att jag i mitt liv oftast har mött motsatsen av den man som jag nu under hela första veckan i december planerar att lyfta fram för er betraktare av min logg ---> #attentiongoodmen

Under hela första veckan i december månad kommer jag att varje dag dela inlägg och skriva texter som skildrar och gestaltar män i positiva ordalag. Jag kommer att dela inlägg som uppmärksammar positivt manliga förebilder i samhället. Dvs tvärtemot vad som delas i metoo-kampanjen (dock är den kampanjen fortfarande viktig att uppmärksamma). Under en hel vecka i december ska jag, och förhoppningsvis även du som nu läser, sprida så mycket positivt som jag och du kan om män och manliga positiva förebilder. 

Jag personligen har dåliga erfarenheter av män generellt. Jag personligen har tyvärr fått möta "den där" mannen som ingen någonsin skulle vilja träffa. Jag har mött hårda sparkar, kast, slag och ord, samt mängder med näthat och mobbning från män. Jag har anmält gärningarna, men alla män har friats från sina gärningar mot mig, dvs nerlagda anmälningar.

Jag är en av alla de kvinnor som belagts med skuld och skam, och som många valt att ta avstånd ifrån, delvis pga det som män har utsatt mig för. Jag som kvinnligt offer har i stället blivit hatad och "märkt" av min omgivning och av samhället överlag. I tider bakåt har jag varit både ledsen, frustrerad och bitter, men idag är jag stärkt av min livshistoria. Och jag vill inte heller att jag som kvinna och feminist skall framstå som att jag hatar alla män, för det gör jag inte.

Jag personligen har upplevt mycket av det som skildrats i metoo-debatten, men trots detta vill jag nu framöver under en vecka i december bidra med allt positivt som jag kan för att lyfta den härliga, underbara, snälla, trevliga, ärliga, charmanta, empatiska, respektfulla, kärleksfulla och passionerade mannen som älskar kvinnor, och som ser positivt på feminism. Männen som har en bra kvinnosyn. Den mannen som kvinnor och feminister också älskar. Den typen av man som vi alla vill se mer av i samhället.

Vem är han då? Det kan vara en manlig familjemedlem eller en manlig släkting. Det kan vara din pojkvän eller din man, din manliga medarbetare, din manliga chef, din manliga granne, din manliga vän eller en manlig kändis. Det kan vara en man utanför din bekantskapskrets eller en helt okänd man, så länge som det finns något positivt att dela med sig av om denna okända man. Lyft dessa män. Uppmärksamma dessa manliga förebilder i samhället. Visa att det finns goda män! #attentiongoodmen

Feminism är INTE synonymt med manshat. Jag hatar inte alla män.

Häng på du med! Dela mitt inlägg (på Facebook), använd hashtaggen #attentiongoodmen och sprid kampanjen. Ju fler som hänger på, ju större spridning får inlägget. Så många som möjligt som vill (självklart är det helt frivilligt) ska dela med sig av positiva inlägg om manliga positiva förebilder under hela den första veckan i december, som skildrar den man som vi alla vill se mer av i samhället.

Mannen med ett gott hjärta och med en human kvinnosyn. Mannen som har ett respektfullt bemötande mot kvinnor och mot feminister. Mannen med en sund kvinnosyn. Visst vill även DU bidra med detta! Skriv så det ryker - varje dag den första veckan i december. Glöm inte hashtaggen! #attentiongoodmen 

Kampanjperiod: 1 december -- 7 december 2017

Bild: Privat

 Länk till inlägget på min Facebooksida: 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=637508556638968&set=a.141576206232208.1073741828.100011394887971&type=3&theater

 

 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 1183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-21 01:37Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tack för denna ide! Mycket bra!
2018-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale