Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På den gamla goda tiden

 

 

 

förr i tiden fick pigorna

"tåla" att drängarna

 och husbonden "var på dom"

det blev många "oäkta barn"

det var till och med så 

att husbondens "oäkta barn" 

jobbade som piga åt densamme

där satt bonden med fru och barn

och blev serverade av husbondens 

utomäktenskapliga barn

familjeidyll?

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-21 09:51



Bookmark and Share


  Palett
Bra text om pigors verklighet förr.
2017-11-21

  Per Drysén
Den gamla onda tiden
2017-11-21

    ej medlem längre
ja "den gamla goda tiden" var inte alltid så god

läs Utvandrarna osv Vilhelm Moberg
dåtidshistoria
2017-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Här beskriver du sannerligen många pigors bistra verklighet.


2017-11-21

  Cikoria Blå VIP
Du beskriver bra att en del verkligen inte var ett dugg bättre förr.
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP