Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte ens kyrkan #vardeljus

 

 

 

likt ringar på vattnet

sprider sig uppropen

kyrkan ingen fredad zon

sexuella övergrepp

kan inte längre

sopas under mattan

prästen står där likt

en kejsare utan kläder

det blåser kalla vindar i kyrkan




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-24 10:07



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Nu blåser starka vindar genom de doldas mörka rum, dörrarna står på vid gavel och sanningarna kommer ut i ljuset!

2017-11-24

  Cikoria Blå VIP
Bra att det lyfts på alla stenar nu.
Så bra att även du skriver om detta hemska.
Människor som handlar fel finns inom alla grupper.
Jag hoppas på förändring nu.


2017-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Varför skulle kyrkan vara en fredad zon?
Svenska Kyrkans liberala prästerskap legitimerar ju synd och menar att det faktum att Gud är kärleken ger människor rätt att leva som de vill.

I en fri församling, där Guds Ord predikas klart och rent, kommer man inte undan med något fuffens. Där är atmosfären förtätad och där finns allseende ögon. Gud är helig.
2017-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP