Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ligger en hund begraven

 

 

gräver man tillräckligt djupt

kan man finna det ena och andra

kanske någon som fallit utför stup

soldater som till andra sidan vandrat

 

I Europa, Asien, ja, världen över

miljoner människors "otur"

man sig frågar vem behöver

slakta människor som djur

 

vi lever i en grym värld

ofattbara lidanden och tortyr

vad är det för "värd"

som ställer och styr

 

när ska det sluta

när ska tyranner inse

måste vi dem skjuta

har de blivit så blase'

 

ställ dem inför rätta

krigstribunal det blir

deras gärningar berätta

sanningen den svi'r

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-25 12:02



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Det finns de som lever i en dröm
Ingen nämnd och ingen glömd
2017-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Nej, det blir aldrig någonsin fred, inte förrän i det tusenåriga fridsrike som Bibeln talar om.
2017-11-25

  Marita Ohlquist VIP
Vi lever i en orolig värld, undrar om det någonsin blir fred!
2017-11-25

    ej medlem längre
Den eviga balansen
ingen oro
2017-11-25

  Cikoria Blå VIP
Bra rimmat.
Bra rutet.

2017-11-25

  Larz Gustafsson VIP
Krig är statsunderstödd terrorism.
Alla borde totalvägra.
2017-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP