Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Visst?


Visst kommer du att vara lycklig ,
nygift, i den halvt dyra klänningen ?

Jag gråter, osynligt,
därför,
att du är vackrast i världen,
utan rosor på dina kinder,

jag vill ha dig när himlen gråter,
när solen inte kan sluta le.

Jag vill hänga en pärla runt din hals,
placera en jordängel i ditt hjärta,

önskar,
att himlens alla stjärnor kunde lysa upp ditt hår,

rymdens oändliga gloria,
leende,
ovanför dina halvt gråtande ruffsor,
det skulle göra mig lycklig.

- Visst är det okej?
Denna självklara idiotiska omöjlighet,
jag kommer aldrig att få smaka på din tunga.

- Visst är det okej?
Blad kittlar,
bäckar brusar, så djupt,
så tyst i grå stillhet,

själen,
som så många gånger förr,
skriker den i förtvivlan,
snö smälter bort under mina blödande fötter,

förnuft,
känner mig döende, i en uppgiven min,
genom mina gulgråtande ögon,

frusna händer mot is räcket,
bitterhet,
ovanför de milslånga rälsarna,
under mina fötter.

- Visst kommer du fortfarande att älska mig?






Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-26 17:04



Bookmark and Share


  Torkade rosor
Det är okej. Allting är helt okej.
Men jag kommer aldrig att få smaka på din tunga.
2018-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann