Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget vet var han är nu, men jag gissar att han seglar mot en hamn sänkt i solens djupaste sken. Resan mot det okända, ingen här finns mer.


Resan mot ett okänt hav

Lätta ankaret
Från bottnen av hav
Ur sanden drar du upp det
Med styrka nu, morfar

Kraft till händerna nu återvänder
Från förr svaga lemmar
Du kan andas in av havets doft
Vända dig om på däck
Du ser oss stå på stranden

Med vind i vita segel
Som river tag i allt
Den trycker bort dig från oss

Med ett rop som dränks av vågens svall
Vinkar vi till dig
Du vinkar kort tillbaka
Innan vinden vänder dig mot havets öppna armar

Ut från din trygga hamn du seglar
Med den vita fågeln framför dig
Den flyger lågt
Visar dig vägen
Dit du nu ska vänta på mig

Framför dig en glittrande ocean
På vatten vi ej kan följa
Vi är inte redo att se

Vad som väntar bakom dödens slöja






Fri vers av Korwis
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-27 04:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Korwis
Korwis