Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto 20171130


Spårsnö

 

Fältet invaderat av stora fyrfota djur

Alla försedda med nyvässade klor

Spåren berättar att här samsas

inhemska bestar med européer

och förvånansvärt många asiater

hukande under snötyngda ryggar

Med spårsnöns ankomst är det lättare

att göra inventeringar av djurens

antal, revir och utbredning

Till skillnad från andra mindre arter

tycks de vara vanligare i tätbebyggelse

Knappast förvånande enligt experter

då de är helt beroende av människan

Och människan av dem

Tyvärr!

 

© Kjell Åhsberg

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 451 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-11-30 17:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här ser det ut som de mindre arterna gör klokast i att hålla sig undan!
2017-12-03

  Chawa VIP
Håller med Ann. Humor och allvar i tänkvärd förening!
2017-12-01

  Ann V Åhsberg VIP
Suverän text skriven med humor, men ändå ack så viktigt allvar. Tack!
2017-12-01

  Bo Himmelsbåge
Joo... tyvärr har vi blivit alldeles för beroende av dessa taggade bestar,
som sprider så mycket död och skador omkring sig och dessutom luktar illa och förpestar luften...
Vid E 6:an som går nära oss, är det så gott som dagligen olyckor av allvarlig art och ibland masskolisoner... Vilken annan social samhällsföreteelse skulle vi acceptera,
som var en sådan fara för liv o lem...?!
Bra att Du sätter fingret på denna
infekterade, ömma punkt på samhällskroppen!
Vi har visserligen bil själva, men använder den med måtta och strävar efter att följa de trafikregler som finns, vilket brukar reta gallfeber på fartdårarna som lockas till rena vansinnesomkörningar!

Tack, för denna viktiga brandfackla!
2017-12-01

  Respons VIP
Ett annorlunda, humoristiskt men också dräpande sätt att gissla bilismen
2017-11-30

  ULJO
Idioter kallar jag sådana som inte vet hur man kör säkert
2017-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg