Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grenarna


Vi hör ihop
med naturen
ur jord är vi byggda

I min skogsglänta
känns livet tryggt
här råder inte människans ordning

här anläggs inga parker
här odlas inga tulpaner
i symmetriska rader

här finns inga arbetare
det som blir gammalt
rensas inte bort

på ängen intill
växer blommor
av otaliga sorter
huller om buller
i en vajande dans
fria från estetiska experter

maskrosen får vara en ros
inte en tulpan

jag ser mossa växa på stenar
och på en grå nedslagen buske

buskens död har blivit livsrum
åt mossans gröna ludd

stenen får liv genom mossan

vinden flämtar till
grenarna börjar vaja

nu kan man se livet
och döden
dansa
med varandra

i naturen
dansar den nyfödde
och åldringen
med varandra

de dansar för livet




Fri vers av innakarin
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-02 17:20



Bookmark and Share


  Fulbergarn
så fint
2017-12-02
  > Nästa text
< Föregående

innakarin
innakarin