Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lär mig du stad att förvandla en ängel

Vart går våra tankar en söndag som denna

när ingen må lyfta sin hand fast de vill?

 

Vems villkor må världen på nytt kunna skönja

vart går vi,

vem trollbinder mänskorna så?

 

Vet du, min själ, varför världarna tvekar?

Vet du vem stenarna tilltalar här?

 

Världen är vid och förmår inte sovra;

aldrig har klipporna vacklat som nu

 

Säg mig den tröst som må öppna en flod

av tårar, av sorg som får rämna en stund

Lär mig att se varför världarna bränner

en strimma av hopp fastän dånet är där

 

Lär mig du stad att förvandla en ängel,

till liv och till hopp

som du vittnar om än

 

© Birgitta Wäppling, 3 december 2017

 

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 625 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-12-03 15:00



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
... din ängel och din dikt skänker liv och hopp och tröst i svarta natten - fridfullt vackert!
2017-12-04

  Eva Langrath VIP
Fin text som känns som en bön
2017-12-03

  Feminaz
Längtan efter hopp, längtan efter en vägvisande ängel i vår samtid. Själfull text som jag stämmer in i!
2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP