Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten hyllning till utbildning och skolväsendet och den hatkänsla som jag slås utav ibland. Med jämna mellanmod och udda mellanmål.


Kapten i vredesmod

Kapten i vrede grep en sten
att slunga hårt på den
som födde tanken på kvadrat
på term och algebra

Kapten i vrede tog en till
och hade plötsligt två
fjuttigt små med tanke på
att målet var rätt stort

I fickan åkte stenarna
Kapten slet upp ett berg
hävde upp det huvudhögt
att ge den fan en smäll

Kapten är tjusig, elegant
vidjeslank och rank
uppbär i kemi ett plus
men är kuggad i fysik

Ty sådan är väl vreden ock
när den börjar kännas tam
bäst att dräpa för att döda
inte självdö för ett dråp




Fri vers av Kapten
Läst 439 gånger
Publicerad 2006-06-01 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kapten
Kapten