Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lång och kärleksfull hyllning till naturens härliga nyckfullhet.


Herr Journalist

Herr Journalist, så trist
att du behöver dokumentera
sådana våldsamma fördärv
av mänsklighet och egendom
Och visst är det fasansväckande
hur kamerablicken sig letar
synar offentlighet och lönndom
på samma glasklara vis

Men mig skrämmer du inte
ge mig litet mera
utav det blod som spillts
som genom en nyck
som genom ett infall
Som om naturen ryckt undan mattan
för dem som på den står


Herr Journalist, så trist
att du behöver dokumentera
hur far och fä
famlande stöttar varandra
hur mor och moderlös
griper om varandra sitt grepp
när odjuren och naturen dem hotar
när ödet sköter sitt på sitt sätt

Men mig skrämmer du inte
ge mig litet mera
utav de liv som spills
som genom en slump
som genom ett straff
som genom en obegriplig rättvisa
som drabbar de intet anande

Herr Journalist, så trist
att du behöver dokumentera
men vräk gärna upp dina bilder
nedteckna deras sönderfall
med bläckfärgad barnagråt
innan du får din lön för mödan
och innan jag för stunden begriper
hur förskonad jag för stunden är




Fri vers av Kapten
Läst 431 gånger
Publicerad 2006-06-01 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kapten
Kapten