Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självporträtt





När mörker och kyla är i mitt sinne
och allt känns trist och grått
då hittar jag trösterika minne
av ljus och värme jag fått

tror jag behöver mörker ibland
för att till fullo uppskatta ljuset
glädjas och njuta av värmen som är
i det som var kallt och fruset




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-12-10 13:22



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
utan mörkret fattar inte man hur ljushet fungerar :)
2017-12-14

  ResenärGenomLivet VIP
Ett mycket bra sätt att se på livet, på det som ändå är varmt och ljust...
2017-12-12

  Karina"Kia"
Klokord och fylld av visdom!

Livets allt i ljus och mörker spelar sin trogna roll!

Hur bra va inte detta att läsa..Underbart!
Tackar!
2017-12-11

    ej medlem längre
Hur blir man som full av livsvisdom och klokhet som du? Underbart att få ta del av dina ord - tack!


2017-12-11

    ej medlem längre
En vinterdikt med budskap om värme. Motsatsen gör att man uppskattar ljuset och värmen mer.
2017-12-11

  ULJO
Så rät, så rätt. Man behöver ha tråkigt för att kunna uppskatta det roliga.
2017-12-11

  Olof Lagerhorn VIP
Du visar i klara och vackra bilder hur mörker och ljus, minnet, nuet och framtiden, allt samspelar.
2017-12-11

    Peter Söderqvist
Ett fint och inkännande självporträtt.
2017-12-11

  Maria Sundelin VIP
Det är nog troligt, för är allt bra hela tiden så uppskattar vi det inte
Kramar
2017-12-10

    Birgersdotter VIP
förstår och känner igen din känsla
2017-12-10

  Ezmeralda VIP
Fint, jag tycker mycket om dikten "Var inte rädd för mörkret".
2017-12-10

  Eva Helene VIP
Som så ofta en god påminnelse i en vacker och tänkvärd dikt. Fint!
2017-12-10

  Feminaz
Trösterika ord att bära med sig, fin textrytm!
2017-12-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag tror du tänker helt rätt. För att leva behövs balans mellan mörker och ljus.
2017-12-10

    ej medlem längre
Det är nog så att man behöver prövningar ibland! Annars kan man inte heller förstå dem som har det svårt!
2017-12-10

  Niliboy
Så sant som det bara kan vara!
2017-12-10

    ej medlem längre
Fin poesi om behovet av ljus och värme i mörkret samt balans.
2017-12-10

    ej medlem längre
jo det är alltid så fint skrivet
2017-12-10

  Anya VIP
Jaa utan kontraster kan det bli enahanda och man uppskattar inte ljuset som man ska. Så kan det visst vara.

fina tankar i bunden form.
2017-12-10

  M.Eta
Bra skrivet! Skulle det alltid vara ljust och soligt skulle vi inte uppskatta det likaväl som om vi alltid gick omkring i dysterhet skulle vi glömma bort hur det var att se livet från från den ljusa sidan.
2017-12-10

  Öknens Ros VIP
ljusa minnen är en tröst när det mörka råder.
2017-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP