Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förlorad dotter.


Fader - okänd!


Lilla Sofia, nu fyllda 8 år
träffat dig som hastigast,
du är noterad i registret
som "Fader okänd".

Saknar dig och gråter
över vårt gemensamma
öde.
Julen är inför dörren,
någon klapp eller ha dig i
mitt knä förefaller lönlöst.

Krävt DNA-test, men din
mamma vägrar - finns inget
stöd i lagen för detta.

När kyrkan skötte "böckerna"
fanns möjlighet att notera mitt
personnummer för att utifall att
du börjar söka din bakgrund som
vuxen och söka din far.

Sofia, du bär mina gener, ser ut
som jag gjorde i din ålder.

Orimligt svårt, outhärdligt.




Bunden vers av Johanne Rydgren Rilje
Läst 445 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-17 13:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje