Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns

 

 


det finns ett träd
med blad
skrivna av kristallbläck

bladen andas
trädet ut ur

pärlor givna av stjärnor

ett träd
så rent
så fyllt

med allt det liv är

hopp


ser du denna lanterna
denna lykta vilken skimrar
en lanterna i ett livsviljeträd
en lykta vakandes vid rötterna
i de mörkaste nätterna lyser den som starkast för att kunna nå dig
det är ungefär som med stjärnor
i de mörkaste nätterna lyser de som starkast
närmare än tanken kan föreställa sig
så kommer de ljusa nätterna
stjärnorna syns inte lika klart;
våren, sommaren; ändå är stjärnorna närvarande
denna lanterna
denna lykta
är orsaken till att du är här
kan hända ser du ej meningen med din tillvaro
skulle du inte vara här skulle det fattas en bit i pusslet
du vet hur mycket letande detta pålkallar
i saknaden av denna bit
du vet också att mörkret är illusionen
av den mantel vilken lagt över ordet mörker
mörkret
öppna skattkistans lock
lyft ut manteln
skaka ur dammet
samt se
hur dammkorn ser ut när ljuset når dem
visst är det vackert
det liknar faktiskt snö
det milda sommarregnet
det skira gryningsljuset
steget ut ur dimman
en smak av
lyckorus

det finns ett träd
med blad
skrivna av kristallbläck

bladen andas
trädet ut ur

pärlor givna av stjärnor

ett träd
så rent
så fyllt

med allt det liv är

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 235 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-19 12:58



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Träd tar upp omgivningens sorger, besvikelser, omdanaden, glädjor och harmonier; "allt det liv är".
2020-07-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Orkade till sist läsa den här dikten med många ord och det var Definitivt värt besväret, så rika på innehåll var de orden jag TACKAR !!!
2017-12-20

    ej medlem längre
Ett livets träd, så vackert lysande i varje kvist, blad och andetag!
2017-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser