Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucias fråga.

Så har hon åter stått för dörren
med ljus uti sitt hår
Men nedför kinden rullar
en stilla sorgens tår

Hon ställer sig en fråga
Vad har hänt med världen?

Julens fina budskap där
gemenskap borde vara högst
har bytts ut mot dårskap
och behov att verka störst.

Folk i vårt land de blundar
ser bara det som ligger närmst
Vill inte se ett samband
att allt till slut hör ihop
Ej heller sträcka ut en hand
Till de som är som oss andra,
bara från ett annat land.

Jag tror inte på Tomten
knappt ens på Gud
men en önskan har jag
Det är att det vänder nu
Och alla kan vi hjälpa
det börjar ju så enkelt
det börjar med ett Jag
och med ett Du! <3

© Kajsa.




Fri vers av Kajsa Karin VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-20 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kajsa Karin
Kajsa Karin VIP