Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÅNSKÄRA

 

Hålrum i hjärtat

ömmar tidlöst

 

månskära hänger

på mörkblå sammet

 

stjärnor tindrar

svävar trådlösa

 

iskristaller

klirrar i kölden

 

snöflingor tar mark

bäddar oskuldsvitt

 

hålrum i hjärtat

ömmar tidlöst

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-12-27 16:45



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
"hålrum i hjärtat
ömmar tidlöst"

- smärtsamt vackert i en sparsmakad, väl sammanhållen dikt, upprepningen välgjord.
2018-01-01

    ej medlem längre
Vackert väver du dina ord till njutbar läsning..
2017-12-28

  DavidM VIP
Vackert skriftad naturscen, med stänk av vemod.
2017-12-28

    ej medlem längre
Jag gillar hur du uttrycker dig i skrift. Mycket bra formuleringar.
2017-12-28

    ej medlem längre
En gyllene snöflinga av längtan och ouppfylld kärlek!
2017-12-27

    ej medlem längre
Även olycklig kärlek kan vara vacker...som i dina ord här.
2017-12-27

  Marita Ohlquist VIP
Trots att det gör ont inom har diktarjaget styrkan och förmågan att se och uppleva det fina i det yttre!
2017-12-27

  ULJO
Månskära som griper tag och berör
2017-12-27

    Jag är fan större än Sartre
Du är sparsam med orden. Snyggt skriven text!
2017-12-27

  Anya VIP
Vackert om årstiden. Tycker om bilden av himmelen som mörkblå sammet. Jaa sannerligen så är det.

Sista strofen värker. Starkt!
2017-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP