Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANNO 2018

 

Ska det nya året

stå och tveka

 

gömma sig

i vinter bleka

 

vara allvarsamt

inte våga leka

 

medmänsklighet

sig själv förneka

 

gynna grymhets krig

med hela handen peka

 

nej,

må det nya året

blomma i liv, det veka

 

onda krafter

med emfas förneka

 

mot viljan ej

en mänska smeka




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-30 17:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin text...vi får se framåt...
2018-01-07

  Solstrale VIP
Så ska en pil skjutas, och så vill man jubla av lättnad för dina ord!
2018-01-02

  DavidM VIP
Fina rader för ett nytt år.
2018-01-01

  Stanley Rydell
Lite av Tegnérs eviga fast mycket närmare livet som jag känner det! Fin nyårsdikt!
2018-01-01

    ej medlem längre
En nyårsönskning full av värme och medmänsklighet. Med hopp om en bättre tid!
2017-12-31

    ej medlem längre
Väldigt fint skrivet och låt oss hoppas..
2017-12-31

    ej medlem längre
En fantastisk nyårstext!
2017-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP