Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett nytt år för länge sedan ...


RESAN TILL VUXENLANDET

 

Från barndomslandet

reste jag ensam

med smärtsamt bagage

 

utan självkänsla

utan drömmar

utan pengar

 

jag var ingen

jag ville bli någon

 

med darriga ben

var jag framme

i Vuxenlandet

 

på perrongen

stod jag vilsen

i övergivenhet

 

ändå var det en lyckodag

 

men vart ledde vägen

full av rädslor

ingen att lita till

 

vågade jag ta

stegen över rälsen

till andra sidan

 

bli en människa

ha en åsikt

inte alltid vara rädd

 

jag tog språnget

till frihetens rike

kastade det tyngsta

 

lade glädje och mod

i min ränsel

med lättare vikt

 

kämpaglöd blev

min följeslagare

 

och jag blev människa




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-01-02 17:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...det gäller att våga...starkt och bra...
2018-01-07

  Rise Little One
Imponerande styra du har genom din resa!
2018-01-03

  Petter Wingren
Du har gjort en imponerande resa, har vänt utsattheten till kamp och kärnstark identitet
2018-01-03

  Blomma-Stjärna VIP
grattis till en resa med kämpaglöd som följeslagare - din ungdom och din glöd förde dig hem till ditt rätta jag!
2018-01-03

  Solstrale VIP
Stort och vackert!
2018-01-02

  Fem hjärtan VIP
En fin och berörande dikt som visar hur stor din styrka är!
2018-01-02

  Valter Örn VIP
Jag tror att det här är en resa som många i den äldre generationen har gjort och upplevt.
2018-01-02

  Onomatoprofet VIP
En skön resa trots det tunga bagaget. det krävs mod för att göra sig av med det.
2018-01-02

  DavidM VIP
Stark läsning om mod och dess kraft.
2018-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Grattis, min vän, till en fantastisk resa!
2018-01-02

    ej medlem längre
Berörande, starkt och målande beskriver du en väg full av törnen som ändå leder till glädje..
2018-01-02

    ej medlem längre
Otroligt vackert och starkt om en resa till självständighet och ny kraft!
2018-01-02

  ULJO
Väldigt berörande gestaltat. Gillar slutklämmen. Den säger så mycket. "kämpaglöd blev
min följeslagare och jag blev människa"

2018-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP