Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ögonsyn

 

 

 

vinterfjäril
kristallfjäril


rör vid nattens vinge
vilar
lagd över
vinterros

 


kvinnan i fönstret
gråter nattens tårar

av stjärnvida
kom vi
hit


hon steg in i natten
slöt hörsägen runt sig

 

i gryningen
ses hennes tårar

stråla
guld

hon läste orden i nattens vinge

 

än


sakta
med haltande steg

stiger
livet in i floden

flodens svarta virvlar
drar ned
åt

 

lägger hörseln till jordens bröst
för att höra hur hjärtan rörs


lyft
mig
lyfts

ser stammars blodådror
stiga bli
röda

knoppar
viks ut
i

helandesyner

 

jag sjunker
ned


kunde jag
smälta i din hand


så gled händerna ur varandras ögonsyn

hudens frostade glas höjda
frös till svallvågsis
jämnades
skrinnare drev med egg
med taggar
skärens dragna linjer
syntes
under
i
från

så gled händerna ur ögonsyn

fåglar skriar
med upprörda vingar
ur ögonreden
vågor klättrar upp för
upp och ned
vända
träd
jag märker att tankarnas oro
disharmoni
driver vindarna in i storm
i den stunden stiger jag in i stormens öga
allt detta för händernas modlösa glidflykt

 

vilar stilla under dagens vinge
nattblanka ögon
badar insikt
lotus stiger upp ur dimman säger
örnar ser med vässad syn
lotus lindar dimma runt vila

 


trädets nattskugga
klättrar uppför väggarna till huset
en spaljé för drömmar att hålla sig i

orden lagda
i ett rede av dun
svanarna fem gav

 

en rundel framträder i allt det är
i rundeln stiger ett strå upp


så gled händerna ur varandras ögonsyn

det kan spira
trots vintern du ser

strået bär en ispärla fylld med månsilver
tre droppar guld är däri

 

lyfter nattens mörker
det hon såg in i gryningstassar
var är strået jag såg
det är med dig
växer i din jord

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 316 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-01 14:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastisk text
Ordstigarna ringlar
2018-01-06

    ej medlem längre
Din text är så nära de naturliga elementen, jord, vind, vatten. En tröstande känsla och skönhet finns det däri.
2018-01-01

  aol
Hon läste orden i nattens vinge, underbart skaldat här vännen.
2018-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser