Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal med farmor

Samtal med farmor (~1980)

Du ser ledsen ut
Vad funderar du på min pojke?
Det är något jag saknar
Är du säker på att det är något
och inte någon?
Du känner mig, det är någon,
men jag vågar inte...
Det är nu jag ska säga,
'oroa dig inte' sa farmor,
men kanske ska du det, viskade hon
Hur menar du, frågade jag
Det tror jag att du vet, svarade hon
Du menar det där med att våga
Ja, svarade hon, du kommer att våga
lite mer för varje dag som går,
men till slut kommer du att tröttna
för du har upplevt mer än du kan drömma om
med framgång och med det mesta i behåll
Vad menar du, undrade jag?
Det roliga är att våga, svarade hon,
kanske är det tillslut bara spännande,
att stå vid det mest okändas rand,
så är det inte bättre att du vågar redan
nu, kanske blir det mer spännande så!




Fri vers av Magnus Axen
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-04 23:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Magnus Axen
Magnus Axen