Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duett # 2 : för Cello o Oboe



Oboe : Så går vi ut på sagolika spår!!

Cello : Djupare in i korridorerna vill vi snarare..

Oboe : Solen är smått blå och månen helt orange?!

Cello : Lugna dig nu! Strax funnit har jag nyckelknippan...

Oboe : Nix, vi ska skåda dessa himlens vackra stråk!!

Cello : Emellertid väggarna känns målade likt skönaste fönster....

Oboe : Du står så insnöad i dödens mysteriösa labyrint!!

Cello : Levande lager jag utforskar mellan trilskande trappavsatserna...

Oboe : Oj, här går en ljusgrön dörr! Rakt genom näsan ut till Jupiter?!

Cello : Var blott Clifford T. Ward som bodde där. Kompad av andra träblåsare..

Oboe : Skulle gissat på Gilbert O' Sullivan, nåväl, lite högt ned till gatan!!

Cello : Tryggare landar vi på Saturnus, huru hård du än finner grunden, och kärvare än furu mitt skelett.

Oboe : Ring gärna hem och berätta hur oerhört sena vi blir till te't!!

Cello : O'boy! Här hittar man till sist världens mest isolerade källarlucka....

Oboe : Uppenbarligen glänsgnistrar det ändå om kompaktmörkret?!

Cello : Som om någon har sopat in solstrålar i grottan - säkert spelat in allt på förhand...

Oboe : Och då leder äntligen en stege ut genom huvudet, rätt på bergets topp!!

Cello : Där kan jag helst bygga vårt hotell om du vill..

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-01-07 08:03



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Finfint observerat!! Nanna ser/hör mer än jag gjorde själv :

Taktfastare respons i början, fast totalt skilda strävanden... Framemot "slutackorden" har de villat bort sig i egna rytmer, men samsas ändå någorlunda ifråga om rumsuppfattning.

Jo lo, även jag har inspirerats starkt av den djupt skojiga filmen - men huvudsakligen i någon helt annan text - inget jag tänkte närmare på här nu...
2018-01-08

  lodjuret/seglare VIP
Finns en film med en del av handlingen förlagd till inuti huvudet på John Malkowich... Månne har Jonson sett den och blitt inspirerad. Annars tycktes texten ha inspirerats av olika källor. Orkesterdiket exempelvis...
2018-01-07

  Nanna X
Mycket call & resonse och fill-ins där i början, men i slutackorden verkar de båda funnit samklang?
2018-01-07
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP