Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Iakttagelser vid en avresa från Jönköping och Vättern.


Farväl igen min hemstad

Vätterns yta speglar himlen så att det längst bort mot horisonten inte går att skilja dem åt. Landets armar sträcker sig på båda sidor ut i intet, och Visingsö svävar som en tunn skiva emellan dem. Himlen är vit, vattnet är vitt, och jag står i den vita snön på perrongen. Bara jag är mörk. Som en skamfläck på vätterbygdens rena lakan. Åker ner till snöfattiga Skåne igen.




Prosa av Verner Ask
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-07 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask