Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FAST DAGEN ÄNNU ÄR

 

Efter helgers rikedom

och fattigdom

 

dränerad på kraft

att stå ut

 

då orken sinat

av förnekelser

 

sömnens styrman

ror mot viken

 

stilla vågor

vaggar rofyllt

 

jag släpper taget

kapitulerar

 

sover drömlöst

i förflutna timmar

 

vill inte vakna

fast dagen ännu är




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-01-08 17:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ibland behövs det extra mycket vila...det känner man igen...
2018-01-11

  Stanley Rydell
Stark igenkänningsfaktor, i illustrativt sövande bilder mot ett underbart slutackord
2018-01-11

    ej medlem längre
Vaggas även jag av dina fina ord, en skön känsla av befrielse..
2018-01-10

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2018-01-09

  M.Eta
Så skönt det låter, sömnen är befriande från alla måsten ibland och den behövs. Fin text.
2018-01-09

  ULJO
Sömnen är välgörande för livet
2018-01-09

    ej medlem längre
Fina ord
2018-01-09

    ej medlem längre
Den vaggande sömnen, glömskan som översköljer allt, och dagen får stå tillbaka.
2018-01-09

  Fulbergarn
skönt är att sova skönt
2018-01-08

  DavidM VIP
Vacker dikt, "sömnens styrman, ror mot viken". Bildrika formuleringar.
2018-01-08

  Blomma-Stjärna VIP
det kan lätt bli för mycket av det goda - särskilt vid juletid - sömn och vila ger den bästa återhämtningen! Bra skriftat!
2018-01-08

  Marita Ohlquist VIP
Befrielsens sömn, tänker jag när jag läser din fina text!
2018-01-08

    ej medlem längre
Efter en intensiv period tar tröttheten ut sitt pris.
2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP