Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sveriges glada inställning till pang-pang


Explosivt ?....knappast....Sverige fyllt av hat



"NYHETER

tis 02 jul 2013


Ingenjören Ian Kinley vaknade mitt i natten med en mångmiljonidé.
När han berättade om det för sin arbetsgivare fick han ett nytt uppvaknade.
Idén tillhörde företaget.

Det har kallats ”Den största nyheten inom handgranatsområdet sedan första världskriget” och uppfinnaren Ian Kinley har belönats med internationell ära, berömmelse och en kunglig medalj.

Han är FMV:s tekniska expert på specialammunition. I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa andra myndigheter som Försvarsmakten, FOI och Polisen med expertis inom området.

– Mitt jobb går ut på att tillfredsställda militära behov på ett så smart och billigt sätt som möjligt. Jag trivs med mitt arbete och särskilt med den kreativitet som behövs för att hitta de bästa lösningarna.

Handgranaten är nu patentskyddad ”i alla viktiga länder”, tillverkas i Österrike och kommer att ersätta tidigare granater i svenska försvaret.

– Jag gillar mitt jobb och vi är alla väldigt lojala med Sveriges försvar här. Det är viktigt att kunna bidra till att ge våra grabbar och tjejer de bästa verktygen när vi skickar ut dem att genomföra riksdagens beslut. Då kan man inte ge dem avbrutna hockeyklubbor".




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-09 09:01



Bookmark and Share


  Spik


”De bästa verktygen”
Skräckfyllt att vapeningenjörer får medaljer
*Ryser
2018-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP