Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden går. Så att.


sju stycken 29 januari 2012

1
häller jag dagen upp i glas
och dränker den i natten

in vino veritas? – i helvete heller!
det här är bara vanligt smutsfylleri


2
som norrsken dansar sprakar virvlar rummet
innanför väggarna medan tanken är utanför
alldeles bortom


3
om imorgon kommer
sliter jag maran från nattsömnen

klistrar upp den som kylskåpspoesi i köket

målar svarta bakfyllor
i spyvasken


jag har 4 öl och
hela natten framför
mig själv att prata med

att vara med


5 minuter senare
köper han folköl
och går tillbaka

var med honom
var med mig

var morgon ny
en alkoholist
av något slag


sex kunde ha varit mer värme
och inte lika ensamt
men temperaturen är lånad
från dåligt isolerade rum

vintern utanför ligger
frusen och död


sju

stycken

blir

varken

dagbok

eller

dikt




Fri vers (Fri form) av 87383 Karlsson
Läst 341 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-07 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

87383 Karlsson
87383 Karlsson