Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dröm är en dröm

Bakom stängda ögon
en dröm besatt
Godhet överallt
välvilja
vänlighet stilla råder
Min glädje är gränslös
och i skuggorna ruvar ondska

Och oroligt jag undrar
är det möjligt
ens i drömmen att drömma
om godhet överallt

Som det vita behöver det svarta
salt behöver sött
sand behöver vatten
överflöd behöver tomhet

Och det är då som det melankoliska
väller in i en jättevåg
dränker drömmens omöjlighet
allt medan ondskan kryper fram

Och universums blinda strävan
blir alltmer uppenbar
hur jämvikt eftersträvas
där allt balanseras




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-11 02:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP