Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att förstå poesi

måste man förstå poesi?

poesi ska väl väcka känslor

alla slags känslor

intresse, glädje
förvåning
ilska, rädsla, sorg, skam, äckel...

en dikt kan göra dig irriterad
och då har den kanske uppnått sitt syfte?

och kanske det till och med inte ens alla gånger finns nånting att förstå?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-13 13:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag tror inte att man måste förstå.

Man får skriva som man vill.
Trotsa matriarkatet!
De ska alltid härska.
Vägra att underordna dig!
2018-01-13

  Annie b'larsson VIP
Måste och måste. En dikt kan vara jävligt vacker, skriven på ett språk som tar lite tid att vänja sig vid. Men om den som skriver inte har något syfte med det den skriver, vad är det då för mening att skriva överhuvudtaget. Det är väl bra om man har något vettigt att säga. Eller?
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP