Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ruttna leken II

det här är ett veritabelt dårhus

en av protagonisterna är narcissist av den värsta sorten
en annan är en mytoman och en myglare

en tredje är den girigaste människa jag någonsin lärt känna
- det finns ingen ände på hur mycket hen vill ha åt sig själv

när det ska "draftas" nya spelare
härskar nepotismen på en sällan skådad nivå

och ni. mina vänner, spelar med i detta fula spel
för på det sättet får ni ju själva en del fördelar...

hur ska jag ta mig ur det här spelet jag inte kan vinna?
den här ruttna leken kan ni faktiskt ha för er själva

utan mig, men hur ska jag hinna dra mig ur –
ska jag välta hela spelet eller bara dra?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-09 21:28



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ibland är det dags att säga "Tack och adjö" och gå hem.
2023-11-20

  Kale Ripoff
Mitt i prick!

Man brukar ju säga om dylika arbetsplatser eller styrelser att medlemmarna sitter runt ett bord och runkar varandra med vita handskar på... :-D
2023-10-10

  Tomas Karlsson VIP
Kungskobran:

Så är det. Man har ingen annan möjlighet när andra bestämmer reglerna. :-/
2023-10-10

  Kungskobran VIP
Den som leken ger får leken tåla sägs det.
Det gäller att dra sig ur
eller hur
2023-10-10

  Kale Ripoff
De som spelar fult brukar nog förr eller senare få vad de förtjänar. Jag brukar tänka på det som karma...
2023-10-09

  Kale Ripoff
Bra där!

Sådär är det nog på många arbetsplatser... :-/
2023-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP