Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asketen

samma tepåse flera gånger
varför dricka te om det inte smakar gott?

det där är på nåt sätt
din inställning i ett nötskal –

askesen, att avstå från allt
vad njutningar och nöjen heter

att i stort sett inte unna dig själv nånting
tycks vara det enda som skänker dig njutning

du lever som om det fortfarande
var krig – vi talar alltså om andra världskriget

"blanda till hälften bark i brödet"
är din ledstjärna, intill tidens ände




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-08 13:20



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
karenina:

Vi känner väl alla nån eller några såna människor? :-P
2023-10-08

  karenina VIP
Asket ja kanske men ffa jävligt snål. Använda samma tepåse x flera, mitt i prick :)
2023-10-08

  Kungskobran VIP
Knäpp skalle
2023-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP