Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursprungligen skriven 2015-01-14


En sanning för många:

Det gäller att vara innovativ, när man har ont om stålar. Skåpen lyser tomma, och magen den vrålar. Letar i gömmor, efter något att sälja. Casha in lite pengar, vad ska jag välja. Två veckor kvar tills lön. Januari är fattig, ingen känsla så skön.

Söker efter intresserade köpare på loppis. Mina priser är inte alltid så poppis. För en del är det skämsigt att erkänna sitt armod för andra. Vi är dock mänskliga, och ska väl hjälpa varandra. Om man är sjukskriven och fattig, och lever i nöd. Med marginaler så skrala, räcker knappt till att köpa bröd.

Summan man får, det blir att prioritera. Mat, cigg och nöje, ibland får man retirera. Göra budget och pengarna fördela. Betala räkningar och sen hoppas att beräkningen ej fela. Letar i fickor och skåp, efter någon gömd slant. Kanske t.o.m. har några burkar att lämna till pant.

Alla bäckar små, det handlar om att överleva. En del ser ner på en, man är skabbig. i deras ögon skeva. En bidragstagare, en looser, som ej är något värd. Dömd och förnedrad av människor så blinda, de som lever i lyx och flärd. De med begränsade sinnen, de kan ej förstå. Att man i slutet av månaden, endast har en hundring att leva på.

En del har knappt råd att köpa frukt och mjölk till barnen sina. Skolstarten med utflykter blir en helvetes pina. Plånboken gapar tom och man blir frustrerad. Humöret det sviker, man är lättirriterad. En del tänker, vadå det är väl bara att spara. Att lösningen är enkel, skit i krogen och ciggen bara.

Det är en sanning, med viss modifikation. Livets val är en oändlig ekvation. Byt ut X mot Y, så blir livet en dans. Slösa ej pengarna, så kommer du i balans. Tänk om det vore så enkelt att lösa. Men vi är blott människor, vid namn Spara och Slösa.

(Ursprungligen skriven 2015-01-14)

Bild: nätet

 
 



Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 306 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-14 00:35



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Har man en gång varit där så glömmer man det inte. Men vilken lättläst text, den rinner lika lätt som en kall öl en varm sommarkväll
2018-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale