Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosenkluster

Man sänkte ned oss i svart vatten
Tills varenda en av oss druckit gift

Vi sammankopplade våra sjuka rötter
Blev ett skamfyllt kluster
Förgrep oss på varandra

Vi sjönk så djupt till jordens kärna
Och hela havet blev ett roshav

Tills någon skrek
Och någon bröt sig loss
Och någon vägrade ta emot det svarta igen

Vi vecklar ut de tjocka bladen och tar plats

Det finns inga enkla rosor
Det finns rosenkluster




Fri vers av Iris Ahl
Läst 320 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-14 23:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow! Skoningslöst skaldat!
2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Iris Ahl