Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POJKHJÄRTAT FÖRFÖRS

 

Pojken,

naken i solsken

stolt och glad

 

blir liten vuxen

 

städar upp

nattens mörker

 

hårda ord

och slag

 

bringar ordning

och reda

 

bland flaskor

och glas

 

skapar fin fasad

 

sanningen

får ingen veta

 

pojkhjärtat förförs

av lek och smek

 

de vill ha honom

 

han blir någon

ser inte sveket

 

och han ger

för att bli älskad

 

otrygg ensam

solskenspojke

 

sanningen

får ingen veta

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-01-15 17:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande och tragiskt öde men så väl målat av dig..
2018-01-16

    Jag är fan större än Sartre VIP
Jag gillar din text!
2018-01-16

  ULJO
Ger rysningar denna berörande text
2018-01-16

    ej medlem längre
Ett pojkhjärta som lyser klart, med känslig och varsam hand.
2018-01-16

  Stanley Rydell
Skriven ur stark medkänsla, lämnar ingen oberörd. Viktig text i dagens Sverige!
2018-01-15

  Petter Wingren
Stark dikt om den använda människans ovetskap om sin egen devalvereing utifrån ditt ständigt närvarande patos: VÄRNA DEN UTSATTA!
2018-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Ryser när jag tänker på den lilla solskenspojken som gör vad han kan för att dölja andras mörker.

2018-01-15

  M.Eta
Bra skrivet men väldigt tragisk text!
2018-01-15

  Blomma-Stjärna VIP
jag får en klump i halsen när jag läser - alla barn som föds för lek och smek som får utstå mycket svek men ändå kämpar på ( - för att inte välta ett redan obalanserat lass - för att inte vara spiken i kistan - för att ändå få se i andras blick att han är någon, en älskad person!)
2018-01-15

  Jan Johansson
Väldigt tänkvärd
2018-01-15

    Sefarge VIP
Renskavd
I elegans
Skriven
Moll o Dur
Historia.


2018-01-15

    ej medlem längre
Så sorgligt och så ensamt för pojken som håller fasaden välputsad. Vem lönar honom....
2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP