Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

björnens famn

När ens barn blir sjukt tycker folk synd om en
vet inte va de ska säga
innerst inne gläds de åt sin egen tur i Friskhetslotteriet
och skäms över den.
Jag förstår det.
För ingen vill ju ha
Tycka -Synd-Om -Syltan
eller hur?
Ändå måste vi ju gråta ihop.

Frågorna gör ont
frågorna gällande eländets symptom och biverkningar
Snälla -Trycka -Sig -Nära -Okända människor
ryggar tillbaka inför min verklighet
ångrar att de frågade något
säger
Å så hemskt hur kan ni klara er genom detta?
Måste påminna mig att jag sagt så själv.
Folk tycker synd om oss som inte har en stor famn att gå till!
syns i folks ögon att de önskar oss en stor famn att gråta ut i
Gud eller nått
någon annan som är stark
mycket starkare än den lilla skruttmänniskan i genomsnittet.

lilla Lullet blev en annan
nån vi knappt orkar med
nån vi önskar sätta på flyget till Maldiverna enkel resa i en svävande vattensäng
ganska ofta...
11.46 hittar jag björnens öron
björnens blick om mig
mitt lilla ide hittar jag
måste hitta det
om jag skriver så blir det så
björnpälsen över hulkande bröstet
de ensamma vecken på hals och händer.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-24 21:11



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Friskhetslotteriet, så sant som det var sagt! Hög igenkänningsfaktor genom hela texten.
Jag hoppas det ordnar sig för er!
2018-02-08

  Anya VIP
Starkt om ensamheten. Jaa vi är alla ensamma. Tur att diktarjaget hittade nallen och dess öron.
Bra ord: Friskhetslotteriet. Jaa livet är sannerligen ett lotteri.
2018-01-30

    Lena Söderkvist VIP
Så sorgligt, och visst har du rätt, det skulle kännas förmätet att säga "Jag förstår". Jag förstår men gör det inte känslomässigt. Man måste gå igenom det själv för att fatta vidden, tror jag. Vilket är exakt det du förmedlar.
2018-01-28

  Respons VIP
När nöden skriker oss i örat och vi varken kan hjälpa oss själva eller varandra är det trösterikt att läsa att det ändå går att skriva sig fram till tryggheten och värmen.
2018-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande om medkänsla, som man önskar. Och ibland inte.
2018-01-25

  ULJO
Spännande läsning
2018-01-25

  objekt3
https://www.youtube.com/watch?v=Is5XvkUhCYE

2018-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP