Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer trettionio från GråGrön 1974


PÅ STRANDEN EN HÖSTDAG

Jag vandra' ibland tång och sand
en höstdag på en bärnstensstrand.
Jag fann bland tången lite rav
och luften kändes kyligt kvav.

I fickan la' jag det jag fann.
Långt borta gick en gammal man.
Jag skynda' på med mina steg.
Jag sa':"Go' kväll", men mannen teg.

Han såg på mig med vänlig blick
och undra' varför jag ensam gick.

Jag sa':"Jag går som i en dröm,
där hav är väv och vatten söm."
Den gamle sa': "Kom följ med mig
och vandra på en annan stig,
som leder ifrån drömmen bort.
Vår väg är lång och tiden kort."
Jag tänkte:"Här är en som vet
att leda mig till verklighet."

Och bort från drömmen gick vår färd
till verklighetens fasta värld.




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-26 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP