Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Älvors äng

I del av djupa skogen
där ingen människa gått
där djuren står i gläntan
runt äng som älvor fått

På ängen växer vildvin
Johannesört och råg
och klockor de ringer
där gamla eken låg

Om kvällen doftar ängen
stark av kamomill
sånger hörs från lommen
i sjön här strax intill

På dagen letar fjärilen
nektar kring sin äng
om natten söker rådjuren
den plats de kallar säng

Och älvorna de kommer
i tidig morgonstund
i vita kläder dansar de
hand i hand i högtidsstund

De verkar ha trevligt
en vänskap till varann
jag önskar jag fick vara
och lära allt de kan

Jag önskar jag fick vara
med en liten stund
dansa vigt på ängen
till morgons ljuva blund

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 367 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-20 10:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra och vacker text!
2018-10-24

  Feliaxel VIP
Man känner igen känslan av tidig morgon
2018-10-21

  Marita Ohlquist VIP
Naturlyrik att läsa och njuta av.
2018-10-21

  Baystream
"den plats de kallar säng"
skapar så många fina bilder :)

Mjuk och fin text!
2018-10-20

  Eva Langrath VIP
Vackert ordväv
2018-10-20

  Maria Sundelin VIP
Naturen i sitt vackra mångfald

2018-10-20

  ResenärGenomLivet VIP
Vacker bild...så där ser det ofta ut nu...fint rimmad dikt...
2018-10-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Juncaceae kände
jag inte alls till ju,
nu behöver ej längre
gå vill den fanns
ju med i din text
här intill... Tåg!
Du är bra på att
få naturen att
bokstavligt blom-
ma upp! Tack!
2018-10-20

  Anya VIP
Så fint om sommarens mystik. Fin bild till. Du är duktig på rytm och rim.
2018-10-20

  Änglaögon
Underbar text och bild. Naturen blir ännu vackrare genom dina ord.
2018-10-20

  DavidM VIP
Kombinationen av mystik och naturbeskrivningar får raderna att stanna kvar i medvetandet.
2018-10-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO