Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Jakob 5.1-6


Rikedomens vansklighet


Ni som är rika,

gråt och jämra er

över den olycka

som ska drabba er.



Er rikedom ska ruttna bort

och era kläder ätas av mal.



Ert guld och silver

ska förstöras av rost.



Rosten ska vittna mot er

och er kropp brännas upp som av eld.



Ni har samlat på er rikedom för den sista tiden.



Ni har undanhållit lönen för skördearbetarna...

Nu ropar de, och skördearbetarnas rop har nått härskarornas Herres öron.



Ni har levt i lyx och överflöd här på jorden.



Ni har ätit era hjärtan feta inför slakten.



Ni har dömt och dödat den rättfärdige,



han gjorde inte motstånd mot er.



Det kommer skörd efter sådd

också i vårt lilla land...

liksom i världen i övrigt




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-31 22:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tänkvärt...
2018-02-04

  mare VIP
Sanningens ord
tack för dessa
som jag bokmärker!
2018-02-02

  Carl Mikael Fäldt
Ja så är det ,Amen!

Snåla
Ohjälpsamma

Egoister


Kanske inte begriper dina ord



Men jag och många andra andliga varelser tackar för din text!
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP