Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den grymma gryningen

Det finns gestalter från förr
som knackar på min dörr
som stämmer träff i sömnen
och möter mig i drömmen
som har så starka röster
som jagar efter trösten
helst vill de tala
under täcket i min dvala
När klockan är fyra
vill de ställa och styra
tvinga mig att vakna
alla känslor blir så nakna
Jag tvingas registrera
allting skall rapporteras
Gryningen är nära
det är mer än jag kan bära
förvalta förvara försvara
livet blir en mara
Måste sova måste lova
att vi ses i mor’n igen
i den grymma gryningen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-02-04 11:56



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa gryningen kan sannerligen vara grym. Morgonångest...tänker jag på. Gillar inledningen....den får mig att läsa vidare.
2018-02-05

  Eva Helene VIP
Välskrivet med mjuka rim som inte stör utan tillför!
2018-02-05

  Blomma-Stjärna VIP
mycket bra ordat om oron som får gestalt i en för många välkänd vargtimme!
2018-02-04

  KYREUS of Sweden
Vargtimmen,
kallar många
detta fenomen.
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP