Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ateistens bön

Beredd på operationsbordet
att lämna allt åt
Den stora Återvinnaren

Materien sorterar sig från sten till moln
Det visste redan Aristoteles
Rörelsemängd ger aggregationens densitet

Världen hallucinerar själen
Som i sitt främlingskap
identifierar sig med molnen

religiösa metaforer svingar
hägringar ur annanhetens öken
himlen fylls av låtsasvingar

rastlösa primaters nervsystem
de varma djurens sökmotorer
jagar som kattungar sin egen svans

att sitta och fundera över själen
är som att klia sig på hakan
mysigt improduktivt och helt naturligt

när längtan efter tröst
river tomrum i ditt bröst
låt det fyllas av musikens röst

rytmen och tonhöjdens kausalitet
skapar rymder av autencitet
ett universum där du vet

jag är rummet jag är det
ord och ljud som stegrar intensitet
finns mitt i och kan kallas poesi

själen förtrollar världen med sin annanhet
övervinner spegelns främlingskap
träd gräs och stenar improviserar




Fri vers av svernbygrabben
Läst 272 gånger
Publicerad 2018-02-07 13:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben