Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kedjor som bär



Att leva
är som att sitta på en gunga

det är kedjorna som bär

ibland blir dom angripna av rost

som måste tas bort
för att förhindra djupare skador

ett avgörande arbete
för att förhindra att dom brister

vill sitta på en gunga
med kedjor som bär





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-02-09 14:02



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vilken fin och klok text!
2018-02-13

  Ezmeralda VIP
Absolut, fint tolkat.
2018-02-13

  Janina Kaminska
Livsvisdom.
2018-02-13

  ULJO
Dina texter är som kedjor. Stärkande, uppriktiga och finurliga
2018-02-12

  ResenärGenomLivet VIP
Klart att man vill ha kedjor som bär...vem vill inte det...:-)
2018-02-11

  DavidM VIP
Formuleringarna är starka, väl författat.
2018-02-11

  KattenKin VIP
Läcker liknelse! Gunga mig ro.
Jag tänker på dna-kedjorna, och livstråden som är skör.
2018-02-11

    Peter Söderqvist
Visdom i dessa rader.
Fint fångat.
2018-02-10

  Maria Sundelin VIP
En fin önskan
Kramar
2018-02-10

  Fulbergarn
gunga mig skreva Eva Dahlgren
2018-02-10

  överlevaren VIP
Bra jämvikt i orden....
2018-02-10

  aol
Underbart skaldat med både djup och stor känsla för man vill ju inte vara sin svagaste länk,
2018-02-09

  Blomma-Stjärna VIP
motsatsen till spräng alla kedjor - men lika övertygande - kedjor som bär - wow!
2018-02-09

  Kungskobran VIP
Det gör ont när kedjor brister
De är aldrig starkare än sin svagaste länk

2018-02-09

  Olof Lagerhorn VIP
En originell bild som "bär" genom hela texten, och speglar livet som både rörelse, förändring och kontinuitet.
2018-02-09

  Öknens Ros VIP
Fin liknelse, livet kan vara riskfyllt när inte kedjans länkar håller ihop.
2018-02-09

  Gunnel Eriksson VIP
Ytterligare en klok liknelse. Bra.
2018-02-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Härliga metaforer om livets upp- och nedgångar.
2018-02-09

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Härlig metafor! Ja livet är oberäkneligt...bra
2018-02-09

    ej medlem längre
Vilken fantastisk liknelse...bara du kan skriva så.
2018-02-09

  M.Eta
Livet är skört så sant! Bra liknelse!
2018-02-09

  Niliboy
Förkovra, bedja, vänta in å älska rött å hett! Ja filosofera livet bör vi nog göra ofta!
2018-02-09

  ULJO
Tyvärr så är inte kedjorna rostfria. Mycket kan hända och alla är inte förberedda på slitaget. Det är därför det är så viktigt med underhåll. Så och i livet.
2018-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP