Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets scen




Vi är alla aktörer
på livets stora scen
en del står stadigt
andra på osäkra ben

en del har huvudroller
lever i sus och dus
andra är som statister
lever i blekare ljus

oavsett hur olika vi är
är något lika för oss alla
ljuset skall släckas för gott
ridån, för sista gången falla













Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2018-02-16 13:07



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
En del är huvudroll på en sida
å andra sidan är man sekundärroll osv
sånt är livet
2018-02-20

  överlevaren VIP
Ja vi har olika manus men lika avslut.
2018-02-18

  Ezmeralda VIP
Så är det i sanningens namn.
Vi vet så lite, men är med om aktörer på livets scen.
2018-02-18

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, precis så...det är något att tänka på...
2018-02-17

  Respons VIP
Existentiell rymd!
2018-02-17

  Valter Örn VIP
Mycket bra diktat !
De som tar sig huvudrollen behöver bli lite mer ödmjuka. De tycks tro att de lever i evighet !

2018-02-17

    Peter Söderqvist
En text som så tydligt visar att det finns flera perspektiv. Scenen är en spännande metafor.
2018-02-16

  Nils-Robert
Visdomsord
2018-02-16

  Janina Kaminska
Zavanna uttryckte det så fantastisk bra. Skriver under.
2018-02-16

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och välskrivet om livets gång.
Fast vi är väl alla aktörer och en huvudroll har vi.
2018-02-16

  Palett
Fint formulerad dikt !
2018-02-16

  Maria Sundelin VIP
Sant
Dock är det jobbigt att leva med känslan av att vara statist i sitt eget liv
Kramar
2018-02-16

    ej medlem längre
Mångfald behövs i livets teater och vi må vara olika inför döden, men lika i döden.
2018-02-16

  Kungskobran VIP
Så fraktas man bort i en billig transport
2018-02-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, döden är det enda ingen kan undkomma. Hur olika vi än är. Bra skriftat!
2018-02-16

  Eva Helene VIP
Ja, det är i alla fall rättvist. Fint formulerat i din dikt!
2018-02-16

  Anya VIP
Precis. Påminner om Shakespeare. Konsten är att veta vilken roll man vill ha....svårt.

2018-02-16

  M.Eta
Ridån faller även för dem som agerat mest. Bra liknelse!
2018-02-16

    ej medlem längre
Du öser ur din brunn av klokhet och varm empati.
Hatten av för dig Marita du är en inspiration för oss alla.
2018-02-16

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken fin liknelse! Ja så är det...alla vandrar dithän...
2018-02-16

  Niliboy
Ja, så vil en del se oss alla, vi får kämpa för människovärdet. Å undvika statistens vara!
2018-02-16

  ULJO
Alla ska vi den vägen vandra......... men till dess?????
2018-02-16

  Öknens Ros VIP
att leva medan tid är, när tiden är kommen veta att livet inte varit förgäves.
2018-02-16

  Gunnel Eriksson VIP
Så är det. Bra liknelse -
livets scen.
2018-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP