Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träden och deras grenar

 

 

I livets stora skog
växte träd från hela världen

vart och ett
symboliserade ländernas regeringar

gick från stam till stam
sökte svar på en viktig fråga

-Hur skall  ett land styras
för att alla skall trivas och må bra

de svarade tydligt och klart
utan att tveka
var och en efter sin övertygelse

ett uråldrigt träd
som stått där i århundraden
hade sett regeringar komma och gå

-Du kan inte lita på stammarna
viskade det
du måste fråga grenarna




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2018-02-21 13:15



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Fin dikt. Jag älskar naturen och alla träd. Har kämpat för träd så de får vara kvar.
2018-02-25

  Janina Kaminska
En dikt som väcker tankar.
2018-02-25

  MALVAA VIP
Människan är det enda hotet mot naturen :)
2018-02-24

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, en sån bra liknelse...mycket tänkvärt...
2018-02-24

  BenGust VIP
En underfundigt fyndig bild av livets grenverk.
2018-02-24

    Peter Söderqvist
Intressant att låta träd symbolisera världens regeringar. Det väcker tankar. Fin text som ger perspektiv.
2018-02-23

  Salvation Pepper
Tankeväckande saga!
2018-02-22

  Maria Sundelin VIP
Vi måste se och våga fråga för att förstå varandra
Kramar
2018-02-22

    Birgersdotter VIP
Bra symbolik
2018-02-22

  limerick
En klok och vacker saga som man hoppas skall vara sann.
2018-02-22

  ULJO
Dina liknelser är fantastiska
2018-02-22

  KattenKin VIP
Åh så fin! Tycker mycket om din berättelse, liknelsen är super!
2018-02-22

  Gunnel Eriksson VIP
Åter en fin och klok liknelse eller
kanske mer saga.
2018-02-22

  Eva Helene VIP
Vilken god symbolik här! Det kan vara klokt att lyssna på ett gammalt vist träd! Mycket bra text!
2018-02-22

  walborg
Tack för en pangdikt!!!
2018-02-21

  M.Eta
Ligger nog mycket i det!
2018-02-21

  aol
Vist underfundigt klokt skaldat,
2018-02-21

  Respons VIP
Klokskapen finns i grenverket!
2018-02-21

  Kungskobran VIP
Verkligen underfundigt.
2018-02-21

  Nils-Robert
Vilken fin metafor . Bravo.
2018-02-21

  Öknens Ros VIP
"gammal är äldst". visheten får råda.
2018-02-21

  Blomma-Stjärna VIP
träd är långlivade, vackra och kloka; - lita på grenarna, om de knoppas och frodas flödar näringen som den ska...
2018-02-21

    ej medlem längre
Om ändå alla människor kunde äga din klokhet, då skulle världen bli en bättre plats att leva i.
2018-02-21

  Niliboy
Träd helar trötta ögon om man tittar på dem, liksom att skåda himlen! Sade
Min naturläkare i kinesisk traditionell medicin!
2018-02-21

  Fulbergarn
Framåtskridande tänk från de äldre bör vara friskt för knopparna, fint tänk.
Träd är kloka
2018-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP