Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gullvivehänder och var fan är ni?

Jag konstaterar iskallt att det inte går att leva ett bra liv under rådande omständigheter.

jag vaknar av att Syster 1. ringer kl 7.44
min dotter har skrivit
Hej Då mot svart bakgrund på Fejjan.

Syster 2. som också sett Hej då mot svart bakgrund
skickar sms och tycker jag ska ringa polisen.
jag ringer polisen.

Min man och jag väntar på samtalet från polisen som åkt till dotterns lägenhet.
mannen sitter okontaktbar och knappar på datorn på övervåningen.
jag lagar gröt i undervåningen.
mobilen ligger bredvid på bänken.
mina tre systrar skickar hela tiden oroliga sms.

Jag putsar kylskåpet och känner hur magen reagerar på stressen. andas korta hårda andetag. nynnar för att lugna mig själv.
igår natt sov vi också dåligt
dottern ringde mitt i natten
vi fick köra henne i ilfart till akutpsyk.

Tok-hjälp-insatserna avlöser varandra tänker jag och kokar två ägg.
det enda normala är att vi alltid äter gröt till frukost.
jag vill inte ha det här livet
allt annat utom hennes drama bleknar mot februarisnön.

igår målade jag en ängel med Gullvivehänder

ängeln ser sakligt ängelaktig ut

bär en liten rödögd flicka ovanför sig

jag vet att det är min dotter och jag




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-21 21:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och smärtsamt
2018-04-20

  Stisse
Vackert och smärtsamt och alldeles omskakande. Du beskriver så väl hur man är maktlös och utlämnad som anhörig. "Jag vill inte ha det här livet" just så känns det stundtals.
2018-03-29

    ej medlem längre
bra vardagslyrik av en psyksjuks anhörig ! vardagen för mina föräldrar varv heller inte normal så länge jag hade det som värst. bodde hemma hos föräldrarna som 44åring. räd och delad.
2018-02-27

  Respons VIP
Detaljrikt och nära berättar du om en situation som är svår att uthärda - även som läsare.
2018-02-22

  KattenKin VIP
När livet ramlar ner på frukostbordet - Oj O'boy!
Stark berättelse, och bra förmedlat. Kramar
2018-02-22

  ULJO
Tok mycket på en gång. Vad säger man. Kram.
2018-02-22

  Gunnar Hilén VIP
Hjärtat krampar. Vet. Satan !
2018-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP