Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten flicka

 

 

i mitt hjärtas innersta rum hon bor

där är hon säker och trygg

hon som i ansiktet bär spår av gråt och snor

hon som hukar, likt hinden så skygg

 

från livet hon ville resa

lösa enkel biljett till lyckoland

men det blev en nesa

hon kom till öde strand

 

ensamhet och ångest henne åt

hon visste ej hur göra

inom henne fanns bara gråt

kunde ej livets båt föra

 

flicka blir ung kvinna

förälskar sig i varje ung man

men vet hon inte kan vinna

hon inte spelets regler kan

 

men plötsligt möts ögon två

en gnista sprakar till

hon inte kan förstå

tiden tycks stå still

 

lyckan hon äntligen nått

lyckoruset henne fyller

det hon önskar har hon fått

livet det förgyller

 

men i mitt hjärtas innersta rum

finns flickan ännu kvar

om än förgråten och stum

minns det som en gång var

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-26 12:49



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
lyckolandet når man inte när man inte släpper lidandet bakom ryggen

2018-02-27

    Franz Ferdinand
Super vackert skrivet. Fin men ändå så melankolisk på nått vis.
2018-02-26

  Marita Ohlquist VIP
Wow, vilken resa!
Det inre barnet bär man med sig hela livet.
2018-02-26

  Cikoria Blå VIP

Fint skrivet, med rim som känns helt naturliga.
En dikt som går utmärkt att läsa högt.
Bra jobbat.
2018-02-26

  Fulbergarn
ja suck så är det en liten pöjk i var man
2018-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP