Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan aldrig tämja mig

 

Du kan inte tämja mig
över vidder vita
har jag färdats
mött frostens täcke
känt hur det lamslagit mig

På djupa hav i stormens öga
simmade jag mot öppet hav
hittade en strand att vila på
kraften är det som bär
vidare mot något nytt

I överlevnadens djungel
byggde jag ett slott
med torn och tinnar
och tysta rum med bäddar
att vila på

Det var en tröstens vila
en fridens plats
full av prunkande blommor
som doftade så ljuvligt
och fick mig att andas

Hit kan jag alltid resa
när dina slag ekar
här finns en plats
där jag är jag
Du kan aldrig tämja mig

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-28 22:42



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Ingen ska sätta sig på någon annan. Vi är väl inga hästar som ska dresseras och ridas på.
Man läser så mycket om kvinnor i förhållanden som dresseras av männen och till slut när han inte nådde längre tog han livet av dem. Det är fruktansvärt.
Din dikt ger anledning till många tankar !
2018-03-02

  ULJO
Håller med Marita. En riktigt stark text.
2018-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som förmedlar styrka och beslutsamhet!
2018-03-01
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP