Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland får man stå där med skammen

Då det dåliga ljuset i badrummet länge retat mig, beslöt jag byta ut glödlampan mot en starkare. Fyra (4) olika glödlampor provades utan annat resultat än ett litet surrande ljud i strömbrytaren.
Märkligt nog fungerade endast den glödlampa som suttit i från början! 

Sovrummet var ett annant rum som bjöd tekniskt motstånd. Från första början hade det varit omöjligt att reglera temperaturen på elementet. Vredet satt fast.  

Efter en tid sände jag en felanmälan till hyresvärden.
En dag när jag satt vid datorn och läste texter ringde det på dörren. En ung man med trevligt utseende stod utanför och presenterade sig som den elektriker som skulle åtgärda felen.
Han bjöds in och stegade direkt in i sovrummet, där han med ett snabbt handgrepp vred om termostaten. 

Därefter kom turen till den tredskande elektriciteten i badrummet.
Smidigt sträckte han sig upp och skruvade loss den ursprungliga glödlampan, räckte mig den och fick en annan i utbyte. Raskt skruvade han i den och uppmanade mig att tända.
Varde ljus, och det blev ljus.

Lätt svettig av genans försökte jag förklara mig; Jag hade inte kunnat rubba vredet på elementet i sovrummet och jag hade verkligen försökt med fyra olika glödlampor i badrummet.Han bara log. Överseende, som man gör mot mindre förstående.
Jag fick till något krystat skämt om att det var hans magiska händer som gjort susen,
vilket besvarades med samma överenseende leende ...

Efter att ha släppt ut mannen gick jag tillbaka till sovrummet och satte mig vid datorn. På skärmen var en text uppe.
Rubrik: JAG ÖNSKAR MIG EN ÄLSKARE
Svettningar och rodnad. 

Nu blir jag nog svartlistad som tanten som hittar på och bara är ute efter en sak ...




Övriga genrer (Kåseri) av Anita Hanssen
Läst 242 gånger
Publicerad 2018-03-01 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen