Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till neurovetenskapen

 

 

Snälla ni 

Lägg nu ner all forskning kring ångest, depression och serotonin

Och koncentrera er istället på vällust, lycka och dopamin

För innan jag ett nytt förhållande inleder

Vill jag att min hjärna ni förbereder

På kommande lyckorus och dopaminkickar 

Ja, skynda på lite nu för klockan tickar 

Om ni kunde bygga in en dopamintermostat i min hjärna vore det perfekt

Men säg bara ingenting till mina vänner och min släkt

Se till att dopaminet alltid är på en lagom hög nivå 

Förresten, kan inte hon också få en sån så vi är lagom lyckliga båda två?

Inte för mycket och inte för lite dopamin ska det va 

En dopamintermostat, en sån kommer senare alla vilja ha

 




Bunden vers (Rim) av Onomatoprofet VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-03-05 11:05



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra förslag! Jag vill gärna vara testperson:)
2018-03-05

  Öknens Ros VIP
Det forskas säkert om lycka, vällust och dopamin. Vetenskapen är väldigt bred numera.
Inte så dum ide' du har, vem vet vad vetenskapen kan åstadkomma?
2018-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP