Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En svart ocean


Vem kunde ha anat
Att längst ned
I det bottenlösa mörker
Låg en svart ocean
Evig och farlig som få

Vars våldsamma svall
Vill sluka dig hel
Men en hand så kall
Lugnar dess storm
Med blicken fast
Vid den punkt av ljus
Du från en gång föll
Ska du stilla detta vatten

Inte då ska du
Förtäras av
Detta nattsvarta hav
Utan så stillsamt så
Gunga upp på
Vågorna, du då
Inte längre kan se




Fri vers av Okande VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-08 12:32



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tydlig och suggestiv; skarp bild av att blicka upp mot ljuset, livbojen.
2020-09-05

  danne //
Som att man dras med in i berättelsen
men det blir på ett mera privat känsligt sätt, som inte känns ok att dela offentligt även om jag innerst inne vill, men utav respekt för någon gör jag ej det.
Den berör verkligen på djupare plan!

tack
2018-10-11

  reminiscenser
Magiskt. Vackert.
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Okande VIP