Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under de senaste 69 dagarna har jag publicerat romanen Allt är bra som följetong. Läs gärna alla avsnitt!


'Allt är bra' på 69 rader

 

Allt är bra


Jag tror inte på framtiden
Han pratade, och jag lyssnade
Jag vågar gå över kyrkogården
Det började en ny flicka idag
Längtade efter det riktiga livet
Jag är ensam i min säng
Man vet
Det ska vara sol på sommaren
Vi springer fortare, löven faller
Följer mina rutiner
Drömmer om ett stilla hav
Fint folk kommer sent
Man ska vara tacksam
Öppnar ögonen och tittar upp i taket
Och så pratar vi inte mer om det
Sen började vi prata mangling
Arma barn, tänkte jag då
Tror inte på livslång tvåsamhet
Inga spöken bråkar med mig
Jag förstår ingenting
Det finns så många att välja bland
En som bor kvar i sitt pojkrum
Varifrån kom alla dessa dårar
Vill inte se när dimman närmar sig
Ingen som helst risk att jag glömmer
Innan man stänger sin dörr
Livet från vaggan till graven
Guldet glittrar på mitt finger
Det gäller att drömma stort
Jag sover bra på natten
Nära, närmare, närmast
Så som normala kvinnor gör
Allt är bra?
Allting borde kännas rätt
Inte bara en dans på rosor
Tar ner mina gardiner
Viktigt att hålla masken
Kommer aldrig veta vad jag saknar
Bara ett liv att leka med
Om jag slutar andas
Det glittrar i mitt ljus
Jag hör att jag ljuger
Det är något som inte stämmer
Har inga drömmar kvar
Håller ingen hand, rör ingen kropp
Du dansar inte
Jag ropar inte
Vi lever nu
Det blir aldrig ljust
Om något skulle hända
Sånt där tänk-om-tänkande
Förminskad, förintad, förkastad
Utnyttjar dig. Säljer mig.
Hon sålde och du köpte
Vi gör som vi brukar
Om du visste vem jag är
Nog är det bra märkligt?
Om det fanns tvivel
Outgrundliga äro kärlekens vägar
Att jag inte duger
Ingenting av världens ondska
Problem annars också?
Allt har sin rätta tid
Tre fingrar. Smärta.
Genom själva levandet
Jag säger: gör det/Vi knullar
Ingen dansar ensam


Valet är ditt




Fri vers av Aloisia VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-12 18:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP