Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smulas

 

 

jag reser nu

 

 

och jag är

ett vissnat blad

 

hudens pergament

minns fjäderpennan

mjuka smekning

 

minns hur innan skrev med glödgat stift  i vax

 

hur pyramider

växte

ur

en himlars

droppe

 

tal innan stenar hördes

knackas

 

ja

jag minns

skrifterna

 

och

skall alltid minnas

de lever i mitt hjärta

 

jag seglade

ett friskt blad

i havets händer

 

landade

var

 

 

i katakombernas viskningar

stenarnas ristningar har börjat läka

 

kan

hända

 

även vissnade blad

har ådring

 

jag ger mig ut nu

 

och

 

jag vill du skall veta

att jag inga fötter har

 

bara

skälvande

andning

 

det du också skall veta

är att vissnade blad

så lätt

 

 

smulas sönder mellan fingrar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 296 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-13 14:18



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Hänförande vacker lyrik med ett djupare innehåll - Ja. . .Jag älskar att läsa sådant !!!

och jag BOKMÄRKER texten !
2018-03-18

    ej medlem längre
Att släppa taget för vinden, att bara vara andning, synlig i alla ådror, ett skört vissnat blad som seglar på luftströmmar är att vara vacker, fri och på det skrivs en alldeles egen historia. Tycker mycket om!
2018-03-14

  i af apa
vemod
också ett mod...

vackert.
2018-03-14

  Peter Olausson VIP
...och vissnade blad är ofta blad som vintrat över, och som kan fyllas av kraft olch av ljus på nytt när vindarna är de rätta och vårens regn kommer!
2018-03-14

  aol
Så vemodsvackert skaldat.
2018-03-14

  Nils-Robert
En stark dikt fylld med vemod
2018-03-13

  Anya VIP
Vemodigt och vackert. Tycker om rytmen och innehållet. Jaa ett vissnat blad är vi nog många som är emellanåt.
2018-03-13

  Larz Gustafsson VIP
Tänker på lövet Ferlin skrev om...
2018-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser