Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sinnesbruk

 

 

oron bultar i mina tinningar

skogen

tankeskogen skenar

hjärtat håller andan

 

du

 

 

jag vet att du håller min hand

det är en tröst

när tvingen dras samman

 

ja

jag reser nu

 

följer molnens lugn

jag kunde ha varit en bättre mor

en bättre människa

 

 

det hade jag

om

 

jag hade kunnat älska mig själv

 

smutsklädnaden jag sömmat

med allt det vilket jag gjort

 

 

den vägrar

rinna av mig

 

jag är

smutsig

 

av det jag tillät ske med mig

 

 

 

dessa makalösa stränder

vilka törstar efter havets närhet

sträcker armar in i öknar av längtan

i nätter kan de höras skria

en del säger

att isar brister

de makalösa förbinder de blödande såren

med sjögräs

 

 

 

de lyfter plogar

ur sommarbete

bergen

fjällen manar färd

de breder ut vingspann

plogar

sår pollen givet ur hamn

 

 

 

din hand skulle kunna nå genom pappersark

om så är viljans mening

när hjärtan är öppnade för tystnadens välsignade ark

 

 

 

för ser du

 

 

i de ensammaste

stunderna

 

rör molnen

med pärlemorstämmor

vid

 

i de

ensammaste stunderna

 

sänder

luften

 

 

röster till

 

 

 

tidsspannen

vingar utslagna

bredda in i färder

med toner av de vilka skapar vibrationer

 

folken med glitterögons djupa kännedom

öppnar strupsånger

 

de med vita kjolar

snurrar runt

 

ser du

gärningens hand

tar ödmjukt emot

hjärtats hand

skänker eller sår

 

tidsspannen

sanden

pudrad med torvens guld

 

hälls

ur glas

komna ur himlars

eldsyn

 

 

ser du

 

 

varse de mjuka vindarnas andning

vänds

smältande steg in

i bäckar av spår

porlande soldroppar

glittrar

i hopp

stiger gryningen

 

 

 

visst drömde jag om

alltid detta om

skogar

berg

vandringar

hand i hand

min hand är en haltande själ

 

hör du

de brustna

isrännor

sköljer

med händer blå

 

 

de lagda orden

smälter in med isarnas sånger

spirande snödroppar

sköljer vinterögon

 

kan du

se med din hörsel

 

 

vad vore stämmor

utan spända segel spända strängar

 

upplever du

huden knottras

 

 

isars gröt

serveras på fat med rosenbårder

gräddmjölken ryker

 

 

eld flammar hög

kvinnor samlas runt

 

sjunger

ur hjärtan

 

gryningens stämma in




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-18 17:20



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Denna din poetiska andning har många fina vändningar som erfordrar ytterligare djup i läsandet. Texten ger oss hopp.
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser